Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ - Έργο διαιτητή η νίκη με 1-0 μόνο και έργο Σπυρόπουλου η τελική νίκη


Νέα νίκη πέτυχε ο Αστέρας επί του συντοπίτη του Αγίου Θωμά με 1-0 την Κυριακή το πρωί στο ενωσιακό γήπεδο και πέτυχε το απόλυτο στις νίκες επί των συμπολιτών του για φέτος. Στα πρώτα 60 λεπτά ο Αστέρας και κυρίως οι 3 νεαροί, Στεργίου – Καρακώστας – Καλύβας Π, με πολύ ωραίους και γρήγορους συνδυασμούς αναστάτωναν συνεχώς την αργή άμυνα του Αγίου Θωμά με αποτέλεσμα ο Καρακώστας να κάνει το 1-0 με μια από τις πολλές φάσεις που δημιουργήθηκαν. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας δεν απειλήθηκε καθόλου και έχασε πολλές ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ. Είχε ως κινητήριους άξονες εκτός τους τρεις νεαρούς που προανέφερα τον αειθαλή Ευθυμίου (φάνηκε πόσο έλειψε στο προηγούμενα παιχνίδια όπου με τις ήττες  χάθηκε η άνοδο) και τον Μαλδαβίνα που παρά τα παραπανίσια κιλά έδειξε ότι το ποδόσφαιρο δεν ξεχνιέται. Η αμυντική γραμμή δεν είχε ιδιαίτερη δουλειά στο πρώτο μέρος. Για το δεύτερο θα τα πούμε παρακάτω.

Στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι το 60΄ ο Αστέρας συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό στο παιχνίδι του και προσπάθησε να καθαρίσει το παιχνίδι όσο πιο γρήγορα μπορούσε. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε την ανοχή του διαιτητή στους Τριφιάτη και Κωσταντινόπουλο από τον Άγιο Θωμά όπου θα έπρεπε να έχουν αποβληθεί από το πρώτο ημίχρονο διότι  ενώ είχαν μια κίτρινη κάρτα έβριζαν συνεχώς, έκαναν υποδείξεις στον διαιτητή σε κάθε φάση, διαμαρτύρονταν έντονα στους βοηθούς,  και προκαλούσαν με την εν γένει συμπεριφορά τους αντιπάλους και κερκίδα. Έτσι παίζοντας με μια έμπειρη ομάδα όπως ο Άγιος Θωμάς και μην μπορώντας να καθαρίσεις το παιχνίδι νωρίς  όπως στον πρώτο γύρο (0-4) συν τις μη αποβολές παικτών από τον διαιτητή τότε είναι μοιραίο ότι ο αντίπαλος θα αντιδράσει. Και φτάνουμε μετά το 60΄ όπου υπάρχει ένας επιθετικός μονόλογος του Αγίου Θωμά με πολύ πίεση στην άμυνα. Αλλά εκεί καθάρισαν οι αμυντικοί και ο ΚΕΡΒΕΡΟΣ Σπυρόπουλος που απέδειξε ότι είναι από τους καλύτερους τερματοφύλακες του νομού. Βέβαια  στην υπεροχή του Αγίου Θωμά βοήθησε ο Μαντέλος που έβγαλε τον πολύ καλό Μαλδαβίνα και τον Ευθυμίου. Βέβαια σε κάποιο σημείο έκανε διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο αλλά έως τότε θα λέγαμε ότι μας έκανε καρδιακούς. Επιστρέφοντας στον σχολιασμό του δευτέρου ημιχρόνου  παρατηρήσαμε ανεξήγητα ένα μεγάλο κενό στο κέντρο της άμυνας και έμεινε ο Φρυσούλης να παλεύει με δυο και τρεις αντιπάλους σε κάποιες φάσεις. Τα δυο μπάκ έριξαν κατακόρυφα την απόδοση τους και η μπάλα δεν έφτανε εύκολα μπροστά. Σε όλα αυτά υπήρχε η απάντηση και λεγόταν Σπυρόπουλος. Αν και εργαζόμενος  σε μια δουλειά ιδιαίτερα δύσκολη (τεχνίτης πλακιδίων) με επιβαρύνσεις της μέσης  και του σώματος γενικά έκανε εκπληκτικές αποκρούσεις θυμίζοντας πραγματικά αίλουρο.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο και μετά τις διορθωτικές κινήσεις Μαντέλου ( πέρασε μπάκ Καλύβα , Καμπά  στην άμυνα Ζιάκα κέντρο) ο Αστέρας ισορρόπησε και κατάφερε να κερδίσει και αυτό το παιχνίδι.



Υστερόγραφο 1:  Παρών στο γήπεδο και ο πρώην προπονητής του Αστέρα Σταμάτης Σαρρής που παρακολούθησε από την κερκίδα το παιχνίδι. Μάλιστα σε κάποιες στιγμές του ξέφυγαν και κάποιες οδηγίες προς τους παίκτες. Είπαμε το αίμα νερό δεν γίνετε η προσφορά του ήταν μεγάλη όπως και η αγάπη του για την ομάδα δεδομένη και τον ευχαριστούμε για αυτό

Υστερόγραφο 2:  Ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο ένας φίλος του Αγίου Θωμά και ρώτησε  έναν άλλο που καθόταν στην κερκίδα και ήταν από την αρχή του αγώνα  ΄΄ ποσό ήμαστε ΄΄ . Η απάντηση:  ΄΄  χάνουμε 1-0 πάλι μας την έφερε ο Μαντελος΄΄ . Για αυτό τους αφιερώνουμε την παρακάτω φωτογραφία με τον τίτλο
 ΄΄ Στα σαγόνια του Μαντέλου  για δεύτερη φορά ο Άγιος Θωμάς.΄΄

Υστερόγραφο 3:  Παρών στο γήπεδο , όπως και σε κάθε παιχνίδι οποιασδήποτε ομάδας που γίνετε στο ενωσιακό,  μέλη της ενώσεως (Κόρρας, Δεράο) και οι δυο πολύ αγαπητοί σε όλους  εργαζόμενοι της ενώσεως κυρία  Νίκη Μπαρμπετάκη και ο κύριος Κώστας Καλύβας. Στο τέλος του αγώνα η Νίκη αποχώρισε χαρούμενη όπως κάνει σε κάθε νίκη ομάδας της πόλης μας. Ελπίζουμε τα ίδια συναισθήματα να είχαν όλοι οι υπόλοιποι της παρέας


Υστερόγραφο 4: Κρίμα για αυτή την ομάδα που έχασε τον τίτλο από τον ΠΑΟ Κατοχής ( 1 ήττα)  και από το Άνω Κεράσοβο (2 ήττες). Τώρα θα καταλάβουν οι παίκτες και κυρίως ο προπονητής πόσο στοίχησαν αυτές οι ήττες.


Υστερόγραφο 5: Παρόλο που ο προπονητής σε δηλώσεις που μας έκανε  είπε πως δεν ξέρει αν θα συνεχίσει και του χρόνου στον Αστέρα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων έχει είδη ετοιμάσει την λεγόμενη μαύρη λίστα δείχνοντας έτσι τον επαγγελματισμό και την αγάπη του για το μέλλον αυτής της ομάδας. Εμείς πάντως ελπίζουμε να μείνει.


Υστερόγραφο 6: Για άλλη μια φορά η γενική γραμματέας του Αστέρα κυρία Μαρία Σταμάτη ήταν εκεί με την κάμερα και κατέγραφε τις προσπάθειες των παικτών. Και ήταν εκεί σε κάθε παιχνίδι φέτος εντός και εκτός έδρας  πολλές φορές και  με αντίξοες συνθήκες , κρύο – βροχές κτλ. Το πλούσιο υλικό που μαζεύτηκε θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο (αν και λείπει ο Αλάγιαλης ) για το καθιερωμένο πανηγυρικό κλείσιμο της χρονιάς για τον  Αστέρα που γίνετε κάθε χρόνο με ένα μεγάλο τραπέζι στα Σταματέϊκα  ανεξαρτήτως πορείας της ομάδας.

Υστερόγραφο 7: Τερματοφύλακες και παιδιά σαν τον Σπυρόπουλο  γνωστό και ως ΣΤΙΒ  δεν υπάρχουν. Και είναι τυχερός ο Αστέρας που τον έχει στις τάξεις του. Όπως φυσικά όλα τα παιδιά που ανήκουν στο δυναμικό του Αστέρα. Είναι γνωστή η τακτική της διοίκησης εδώ και χρονιά ότι οι επιλογές παικτών δεν έχουν μόνο ποδοσφαιρικά κριτήρια αλλά κυρίως προσωπικότητας και χαρακτήρα. Ακόμη και οι φοιτητές της ομάδας είναι παιδιά μάλαμα και έχουν δέσει με την ομάδα. Είναι πολλές οι φορές που έχουν επισπεύσει την επάνοδο στο Μεσολόγγι  ή έχουν καθυστερήσει την αποχώρηση από το Μεσολόγγι για να παίξουν σε αγώνα. Το ίδιο ισχύει και για τον Άννινο που αν και νησιώτης έχει κάνει πολλές θυσίες και αυτός στερώντας χρόνο από την οικογένεια του στις μέρες των γιορτών.

Υστερόγραφο 8:  Μανταλένα πές αλεύρι; Ο Μαντέλος σε γυρεύει

Υστερόγραφο 9: Το μονό ψεγάδι του Μαντέλου στο Κυριακάτικο ματς ήταν ότι ενώ το παιχνίδι ήταν αδιάφορο από βαθμολογικής άποψης δεν έδωσε ευκαιρία να αγωνιστούν και κάποιοι άλλοι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές που έχει ο Αστέρας (Massimo, Καραδήμας , Πατούλιας, Τσαπόκο, Ζέρβας ο οποίος είναι 12 χρόνια στην ομάδα και είναι ο φυσικός ηγέτης τής )


Υστερόγραφο 10: Τον ΄΄ υδραυλικό ΄΄ Νάτσο Σκόκο θύμισε ο Αλέξανδρος Καραλιάς με το μαγικό αριστερό πόδι. Μοίρασε σε καιρό οι οικονομικής κρίσης αφιλοκερδώς πολλές τρίπλες κάτω από τα πόδια των παικτών του Αγίου Θωμά . Ειδικά σε μια φάση περνάει τον πρώτο κάτω από τα πόδια και έρχεται ο δεύτερος και έμπειρος Νικολάου για να μάθει και αυτός ζεϊμπέκικο. Καλά ο δε ΄΄ Μάκης ΄΄ Κωνσταντινόπουλος θύμισε πρώτο χορευτή σε τσάμικο σε πολλές φάσεις. (δηλαδή αργά και ψηλά και ορθάνοικτα τα πόδια για να περνά η μπάλα)



Κάποιες συμπληρώσεις στο ρεπορτάζ και στα παρεπόμενα αύριο γιατί δεν ήμουν παρόν και πρέπει να αλιεύσω περισσότερα

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κύριοι δίαχειρηστες τα ιδία πλούσια σχολεία θα θέλαμε και στις ήττες της ομάδας μας γιατί ο χώρος αυτός δημιουργήθηκε με στόχο την εποικοδομητική και καλοπροαίρετη κριτική. Όχι μόνο στις νίκες, για τις νίκες μιλάει κανείς εύκολα για τις ήττες όμως δύσκολα.
Βίκυ

Ανώνυμος είπε...

gia na valetai kala ta glol pou exoume valei

Ανώνυμος είπε...

H omada sernetai k den kserw ti lete eseis k exei kairo pou shmvainei ayto,paizei xwris systhma. To prwtathlhma xathhke logw apeitharxias k anarxias orismenwn paixtwn.An den yphrxan aytoi h omada den tha exane oute sthn katoxh oute sto kerasovo(*2) k tha epairne perissoterous vathmous sta krisima mats (trikardo-neoxwri).Opoios kserei apo athlitismo kai sygkekrimena apo podosfairo kalo tha htan na mhn vazei stous diakrithentes kathe fora ton maldavina kai ton N.Stamath(otan agwnizetai)..eleos dhl.!Ypo alles synthhkes h omada tha anevaine kathgoria treno....!Eyxaristoume ton Mantelo gia thn prosfora tou.

Ανώνυμος είπε...

mprabo file pou eixes to tharos kai milises gia tin omada. Ontos paizei xoris systima , einai aproponitoi oi paiktes kai den yparxei proponitis na pei kati stous paiktes. Oso paizoun oi paiktes to kanoun giati einai doulemenoi apo alles xronies

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι του Αστέρα που γράφετε στο blog αυτό και σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας πρέπει να σας κάνω γνωστό , χωρίς να μένω σε ονόματα, ότι όταν μπαίνει ένας ποδοσφαιριστής στους διακριθέντες αυτό γίνετε διότι σύμφωνα με την κρίση των ατόμων που είναι παρών στο γήπεδο έχει ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους ή τέλος πάντων είχε αποφασιστική συμμετοχή στην εξέλιξη του αγώνα. Αν παρακολουθείτε συχνά το blog θα είδατε ότι δεν γίνονται διακρίσεις για κανέναν και ότι αντίθετα πολλές φορές έγινε και σκληρή κριτική. Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν μερίδιο συμμετοχής στις επιτυχίες και στις αποτυχίες και κάθε φορά αυτός που ξεχώρισε κατά την κρίση μας αναφέρετε ως διακριθέν. Άλλωστε όλοι κατά διαστήματα έχουν μπει ως διακριθέντες , και είναι λογικό αυτό σε ένα πρωτάθλημα τόσων αγωνιστικών. Σε κάθε περίπτωση από σήμερα και προς χάρη της ελεύθερης έκφρασης όλων όποιος θέλει να ανεβάσουμε στο blog μια τεκμηριωμένη δική του άποψη μπορεί να μας στείλει στο asteras.mesologgiou@gmail.com ότι θέλει και αυτό θα το δημοσιεύσουμε χωρίς να το λογοκρίνουμε.

Οι διαχειριστές του blog

Ανώνυμος είπε...

Einai protimotero na mhn grafontai katholou sxolia gia thn apodosh twn paiktwn para na grafontai xwris na antapokrinontai sthn pragmatikothta. Opoios thelei na dei thn omada,pws paizei kai poioi paizoun kai diakrynontai se kathe agwna as erthei sto ghpedo,ekei fainontai ola. Ante k tou xronou pali...

Ανώνυμος είπε...

mantara o mantelos apo taktiki proponisi kai proponitiki. Episis den bazei katholou paidia pou exoun prosferei edo kai xronia me apotelesma na kindineyei na tous xasei , an den exei eidi ginei

Ανώνυμος είπε...

RE PAIDI MOY TI EMONH EINAI AYTH ME THN PROPONHTIKH. KSAFTIKA OI EPAGGELMATIES GINATE OLOI 8ELETE KAI PRONITARA ME DIPLOMA KAI ME TAKTIKES LEEI. POY PATE RE PROBATA AN DEN GINOTAN H A2 G TOPIKO 8A PEZATE TORA MOY 8ELETE KAI TAKTIKH!OYSSSSSSSSSSSSSTTT

Ανώνυμος είπε...

re file B epeze o asteras edo kai 3 xronia. An den kseris min les anakribies

Ανώνυμος είπε...

Απορώ ρε παιδιά με την υπομονή του Μαντέλου όλη την χρονιά φέτος. Έχουν γραφτεί άπειρα σχόλια εναντίων από την έναρξη του blog και αυτός δείχνει τιτάνια υπομονή. Δεν μιλάει , δεν απαντάει , δεν αντιδράει . Μίλα ρε Μητσάρα επιτέλους πάρε θέση σε όλα αυτά που σου προσάπτουν

Ανώνυμος είπε...

AΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΖΗΤΑΝΕ. ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ. ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ? ΤΟΝ ΟΤΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ? ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΙΣΕ,ΤΟΝ ΛΟΥΑ ΛΟΥΑ Η ΤΟΝ ΜΠΛΑΝΚΟ?ΕΞΑΛΛΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ Α2 ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ .ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑΔΕΣ?ΕΧΟΥΝ ΤΑΚΤΙΚΗ, ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ? ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ? ΟΧΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Nai re file den thelo ton Otto proponiti kai ton Sise paikti alla na kserei o proponitis kai ligo apo taktiki. Na mporei na pei sta nea paidia kapia pragrata. apo oso ksero palaiotera douleuan alloi proponites tou Astera poli stin taktiki kai arketoi paiktes beltiothikan. Episis na mporoun oi paiktes na kanoun mia sosti pasa ka ena sosto plase otan xreiastei

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ στους μετα Χριστον προφητες.απο τον αστερα περασαν αρκετοι προνητες που οτι μπορουσαν προσφεραν. μπορουμε να ξεχωρισουμε τους Σαρρη και Ευθυμιου. ο πρωτος καλος αλλα τον χαρακτηριζε πολυ το ΕΓΩ του και δεν εβαζε νερο στο κρασι του. ο δευτερος με την πειρα του και με την καλη συνεργασια του με τον Μαντελο ο οποιος Μαντελος πρεπει να του την ζητησει,μπορει και πρεπει να βοηθησει την ομαδα