Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΜΙΜΗΣ ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ


Ο Αστέρας Μεσολογγίου και η Αναγέννηση Μεσολογγίου τίμησαν το Μίμη Δενδρινό για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο με δύο αγώνες: έναν μεταξύ των παλαιμάχων κι έναν μεταξύ των κανονικών τους ομάδων την Κυριακή το μεσημέρι στο ενωσιακό στάδιο Μεσολογγίου. Η οικογένεια του Αστέρα -στην οποία ανήκει και αγωνίζεται και ο γιος του Πάνος- του εύχεται υγεία και τον ευχαριστεί για την μεγάλη προσφορά του στο άθλημα που αγαπάμε όλοι: το ποδόσφαιρο.
Σε ένδειξη τιμής και σεβασμού παραθέτουμε ένα σύντομο βιογραφικό της σπουδαίας καριέρας του Μίμη.

Ο Μίμης Δενδρινός γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1950 και σε ηλικία 15 ετών (1965) υπέγραψε το πρώτο του δελτίο στην Α.Ε Μεσολογγίου επί προεδρίας Ιωάννη Νατσικώστα και ως πρώτο προπονητή είχε τον Δημήτρη Καρδάμη.
Από την πρώτη κιόλας ποδοσφαιρική χρονιά του ξεδίπλωσε στο γήπεδο τις αρετές του και τέσσερα χρόνια αργότερα ήρθε η μεταγραφή του στον Παναιτωλικό (1969) που αγωνιζόταν στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.
Είχε καθοριστική συμβολή στην μεγάλη πορεία του Παναιτωλικού προς την Α΄ Εθνική κατηγορία με πολλές συμμετοχές και γκόλ όπου και κατέκτησε 2 πρωταθλήματα.
Το 1977 επέστρεψε στην Α.Ε Μεσολογγίου (Β΄ Εθνική) όπου έκανε μια καλή πορεία με αρκετά γκόλ και τρία χρόνια αργότερα σε ηλικία 30 ετών (1980) έκλεισε την καριέρα του.
Αγωνίστηκε σε 400 περίπου αγώνες και πέτυχε πάνω από 150 γκόλ.
Αγαπημένη του θέση δεξί εξτρέμ φορώντας την φανέλα με το Νο 7 ενώ υπήρξε εξαιρετικός ντριμπλέρ με επινοήσεις και προσποιήσεις που ζάλιζαν τον αντίπαλο.
Σημαντικότερες στιγμές που θυμάται πάντα τα 2 γκόλ που πέτυχε στον αγώνα Παναιτωλικός – Α.Ο Πάτραι (2-1) για το πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής (1973-74) , ένα εξαιρετικό γκόλ στον αγώνα Παναιτωλικός – Ηρακλής (3-1) περίοδος (1975-76)  και τα  3 γκόλ στον αγώνα Α.Ε.Μ – ΗΡΟΔΟΤΟΣ (3-3) περίοδο (1977-78).