Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΑΣΤΕΡΑΣ- ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ 2-0



Επιστροφή στις νίκες για τον Αστέρα, τη Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 το απόγευμα, επικρατώντας  στο Ενωσιακό γήπεδο "Θ. Πασσιοπουλος" του Αχιλλέα Γραμματικού με σκορ 2-0. Ο αγώνας που διεξήχθη στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, έγινε κάτω από δύσκολες συνθήκες, με έναν βαρύ τερέν, λόγω της  έντονης βροχής που προηγήθηκε.

Η ομάδα μας παρουσιάστηκε πολύ δυνατή στο ματς και επέβαλλε το ρυθμό της από τα πρώτα λεπτά, κυνηγώντας το γκολ που θα της έδινε προβάδισμα. Αυτό επιτεύχθηκε στα μέσα του ημιχρόνου, κι αν μάλιστα οι παίκτες ήταν πιο προσεκτικοί στις τελικές πάσες και ήταν πιο ομαδικοί στο παιχνίδι τους, αποφεύγοντας τις ατομικές ενέργειες θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει το παιχνίδι από το Α' ημίχρονο. Οι παίκτες μας έκλεισαν με το καλύτερο τρόπο μια δύσκολη και επίπονη εβδομάδα, με παιχνίδι - πρόκριση για το Κύπελλο, που τελείωσε μάλιστα με παράταση και με το σημερινό νικηφόρο παιχνίδι που έγινε κάτω από δύσκολες συνθήκες, λόγω καιρού.

Χρειάζεται να ευχαριστήσουμε θερμά την κα Μαρία Σταμάτη, η οποία όλα αυτά τα χρόνια βιντεοσκοπεί όλα τα παιχνίδια της ομάδας μας, όπως έγινε και σήμερα, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.



Στο Α΄ημίχρονο ο Αστέρας μπήκε με επιθετικές βλέψεις, επέβαλλε τον ρυθμό του, ευτύχησε να προηγηθεί και  αφού απέφυγε την ισοφάριση στη μεγάλη διπλή ευκαιρία του Αχιλλέα Γραμματικού στο τέλος του ημιχρόνου, πήγε στα αποδυτήρια με το εύθραυστο 1-0.

3' Μεγάλη ευκαιρία για την Γραμματικού, όταν από λάθος της άμυνάς μας, ο επιθετικός βγήκε μόνος του απέναντι από τον τερματοφύλακας μας αλλά το πλασέ που επιχείρησε μπλόκαρε σταθερά ο Κοκώρης.

8' Ωραία προσπάθεια του Μυριούνη από δεξιά, βρέθηκε μέσα στη περιοχή του Αχιλλέα αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε, έφυγε άουτ.

9' Ωραία προσπάθεια για τον Αστέρα από τον Κουτρουμάνη, αποφεύγοντας δύο παίκτες της Γραμματικούς, έδωσε δεξιά στον Σύρρο, ο ποίος έβγαλε σέντρα αλλά προ του Κουτρουμάνη, πρόλαβε με έξοδο ο τερματοφύλακας και μπλόκαρε τη μπάλα.

23' ΓΚΟΛ για τον Αστέρα, ο οποίος κέρδισε φάουλ στο κέντρο του γηπέδου, την εκτέλεση την οποία ανέλαβε ο Διαμαντόπουλος. Αυτός έστειλε τη σέντρα μέσα στη μικρή περιοχή της Γραμματικούς και ο αμυντικός της φιλοξενούμενης ομάδας στη προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του γράφοντας το 1-0.

25' Ωραίο σουτ του Κουτρουμάνη έξω από την περιοχή της Γραμματικούς, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Γραμματικούς.

27' Αναγκαστική αλλαγή για τον Αστέρα λόγω τραυματισμού, ο Χριστοδουλάτος θα αποχωρίσει από τον αγώνα και στη θέση του θα περάσει ο Φτούλης.

35' Νέο απευθείας εκτέλεση φάουλ, αυτή τη φορά, από τον Διαμαντόπουλο, η μπάλα θα περάσει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της Γραμματικούς.

42' Φάουλ για τη Γραμματικού από πλάγια δεξιά, θα εκτελεστεί μέσα στην περιοχή του Αστέρα, όπου ο επιθετικός θα πιάσει τη κεφαλιά και ο Κοκώρης με εντυπωσιακό τρόπο θα αποκρούσει στο γάμα της εστίας του, σε κόρνερ.

43' Μεγάλη διπλή ευκαιρία για την Γραμματικού, όταν σε αρχικό σουτ μέσα από την περιοχή του επιθετικού, ο Κοκώρης θα αποκρούσει ασθενώς, ο επερχόμενος επιθετικός θα πλασάρει ξανά αλλά σε δεύτερο χρόνο ο Κοκώρης ενστικτωδώς θα αποκρούσει ξανά εντυπωσιακά, κρατώντας το μηδέν της εστίας του, πριν απομακρύνουν οι αμυντικοί μακριά την μπάλα.

45΄ Η τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου ανήκει στον Αστέρα, όταν σε εναλλαγή πάσας των Κουτρουμάνη, Σύρρου και Μυριούνη, ο τελευταίος έβγαλε σέντρα στη καρδιά της άμυνας της Γραμματικούς, αλλά ο Φτούλης δεν μπόρεσε να πιάσει τη κεφαλιά και απομάκρυναν οι αμυντικοί σε κόρνερ.

Στο Β' ημίχρονο, ο Αστέρας έριξε λίγο στροφές, κυνήγησε τις αντεπιθέσεις δίνοντας χώρο στην ομάδα της Γραμματικούς, η οποία είχε την κυκλοφορία της μπάλας στο χώρο του κέντρου, χωρίς να είναι ουσιαστικά απειλητική προς την εστία μας. Η κούραση ήταν εμφανή σε κάποιους ποδοσφαιριστές από το παιχνίδι του Κυπέλλου, αλλά παρόλο αυτά κράτησαν με ασφάλεια τους αντιπάλους μακριά από την άμυνά μας.

48΄Νέο απευθείας φάουλ του Διαμαντόπουλου, η μπάλα πέρασε άουτ.

61' Αντεπίθεση του Αστέρα, με 4 παίχτες έναντι τριών της Γραμματικούς, η μπάλα έφτασε πλάγια στον Φούντα, το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε σταθερά ο τερματοφύλακας της Γραμματικούς.

77' Επικίνδυνο φάουλ για τη Γραμματικού, έξω από τη περιοχή του Αστέρα, η σέντρα που βγήκε, βρήκε μόνο του τον επιθετικό της φιλοξενούμενης ομάδας να πλασάρει και η μπάλα να περνάει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κοκώρη.

81' ΓΚΟΛ για τον Αστέρα, που κλειδώνει τη νίκη, όταν ο Μυριούνης δίνει ασίστ στο Μωραϊτη, έξω από την περιοχή της Γραμματικούς, με δυνατό σουτ νικάει τον τερματοφύλακα της φιλοξενούμενης ομάδας, σκοράροντας ξανά με παρόμοιο τρόπο περίπου, όπως στο παιχνίδι του Κυπέλλου, διαμορφώνοντας το 2-0.

82' Δυνατό σουτ του Φτούλη,η μπάλα περνάει λίγο άουτ από την εστία της Γραμματικούς.

88' Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα, όταν σε αντεπίθεση βρέθηκαν οι Τσιριμώκος και Φτούλης με έναν αντίπαλο, ο Τσιριμώκος τροφοδότησε τον Φτούλη, ο οποίος μόνος του με τον τερματοφύλακα πλάσαρε αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Γραμματικούς.

ΑΣΤΕΡΑΣ: (Ντζιβανάκης) Κοκώρης, Τσιριμώκος, Σταμάτης, Διαμαντόπουλος, Παπαδάτος, Μπαλαμπάνης, Σύρρος (71' Σαλάπας), Μωραϊτης, Χριστοδουλάτος (27' λ.τ.  Φτούλης), Μυριούνης (85' Σχώρης), Κουτρομάνης (61' Φούντας)

Στον πάγκο κάθισαν, επίσης, οι: Χολέβας, Παλαιογιάννης και Παπανικολάου