Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 - ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 2-4

Μεγάλη και ιδιαίτερα σημαντική νίκη για την συνέχεια του πρωταθλήματος πέτυχε ο Αστέρας Μεσολογγίου στο τοπικό ντέρμπι της πόλης επί του φιλόδοξου πρωταθλητή, φέτος, Μεσολόγγι 2008. Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι την Κυριακή το πρωί και σε συνθήκες ιδανικές για ποδόσφαιρο, από κάθε άποψη , ο Αστέρας αποδείχθηκε  ικανότερος, πιο εύστοχος, καλύτερα στημένος στον αγωνιστικό χώρο, πιο έξυπνος στο παιχνίδι του, πιο τυχερός «κατ’ άλλους» και τελικά πέτυχε μια νίκη όχι τόσο εύκολη μια και έπαιζε για κάποιο χρονικό διάστημα με 9 παίκτες λόγο 2 δικαιολογημένων αποβολών παικτών του. Η διαιτησία που τόσο γίνεται λόγος τελευταία σε εθνικά και τοπικά μέσα ΒΟΗΘΗΣΕ να παιχτεί ποδόσφαιρο. Ο εν’ λόγο διαιτητής είναι γνωστός για την τυπικότητα του σε θέματα κανονισμού ( η ομάδα μας το κατάλαβε με 2 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ αποβολές) και έτσι ευνοήθηκε αυτός που προσπάθησε με καθαρό μυαλό να παίξει ποδόσφαιρο. Ο πρώτος βοηθός που είναι και αξιολογημένος Γ΄ Εθνικής κατάφερε στους πάγκους να κρατήσει την κατάσταση σε κόσμια πλαίσια και στον αγωνιστικό χώρο να μην του ξεφύγει καμία φάση. ( τον δικαιώνει το βίντεο του αγώνα σε αμφισβητούμενες φάσεις και των δυο ομάδων). Ο δεύτερος βοηθός ,αν και νέος στον χώρο, δικαιούται συγχαρητήρια μια και στα δυο γκολ του Αστέρα που υπάρχει κάποια αμφισβήτηση ενέργησε απολύτως σωστά ενώ αντίστοιχα σωστές ήταν και οι υποδείξεις του για το Μεσολόγγι 2008

Φάσεις και γκόλ:

Στο 21' σε ξαφνική αντεπίθεση του Αστέρα ο Καρακώστας πλασάρει πάνω από τον τερματοφύλακα και ο Δελής με κοντινή κεφαλιά κάνει το 0-1 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.
Στο 25' ο Μπαλαμπάνης Ν. για το Μεσολόγγι 2008 χάνει μια ανεπανάληπτη και σπάνια ευκαιρία μια και σε κενή κυριολεκτικά εστία από 3-4 μέτρα σουτάρει εκτός γηπέδου άουτ.
Στο 41' σε αντεπίθεση του Αστέρα ο επόπτης Τόλης εφαρμόζει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΗΚΑ το wait and see και ορθώς αφήνει να εξελιχθεί η φάση που ο Καλύβας Π. φεύγει μόνος του και με πλασέ κάνει το 0-2.
Άμεση απάντηση για το Μεσολόγγι 2008 όταν στο 43' με ωραία ενέργεια και γύρισμα του Παλαιογιάννη ο επερχόμενος Μπαλαμπάνης με σούτ μειώνει σε 1-2 όπου ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο όπως ήταν φυσικό το Μεσολόγγι 2008 μπήκε δυνατά στον αγώνα , πίεσε και έχασε κάποιες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει των αγώνα. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε το ΜΕΓΑΛΕΙΟ του Μ. Pekez που σε μια υποτιθέμενη ανατροπή του από αμυντικό του Αστέρα όπως είπε και αργότερα δεν υπάρχει παράβαση. Μπράβο σε αυτόν τον τεράστιο ποδοσφαιριστή και άνθρωπο που θέλει τις καθαρές νίκες μέσα στον αγώνα.
Έτσι φτάνουμε στο 60 ΄ ο Φούντας είναι κάτοχος της μπάλας ο Παπουτσόπουλος πέφτει άγαρμπα επάνω του και ο διαιτητής χωρίς δεύτερη σκέψη δίνει το πέναλτι. Την εκτέλεση αναλαμβάνει Ν. Σταμάτης.
 Στο 88΄ σε άλλη μια αντεπίθεση και πάσα του Η. Καλύβα ο Π. Δενδρινός κάνει εύκολα και απλά το 1-4 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη του Αστέρα. Το μόνο που κατάφερε το καταρρακωμένο ψυχολογικά Μεσολόγγι 2008 ήταν να μειώσει στο 90΄ με τον νεαρό Κατσαρό.



Το Δ.Σ. του Αστέρα και το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας εύχονται στους δυο συντοπίτες μας  κ. Γουλή Ιωάννη και κ. Δενδρινό Ευθύμιο χρόνια πολλά για τα γενέθλια τους και κάθε επιτυχία προσωπική , οικογενειακή και επαγγελματική.








Περί κόκκινων το ανάγνωσμα……
Φυσικά και είναι κατακριτέο να αποβάλλετε ποδοσφαιριστής διότι εξύβρισε χυδαία αντίπαλο ποδοσφαιριστή πόσο μάλλον όταν μιλάμε για συντοπίτες σε μια μικρή κοινωνία όπως αυτή του Μεσολογγίου. Για τον λόγω αυτό ζητάμε συγγνώμη ΔΗΜΟΣΙΑ για την συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή μας  Τσιγαρίδα στο παιχνίδι αυτό. Βεβαία μετά την αποβολή ο ποδοσφαιριστής μας αποχώρισε με σκυμμένο κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο και ζήτησε συγγνώμη από προπονητή και συμπαίκτες στα αποδυτήρια
Όμως  αυτά ,κακώς, συμβαίνουν σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Αλλά  μετά την αποβολή  ή  την αλλαγή σου το να βγαίνεις εκτός αγωνιστικού χώρου και βρίζοντας να προσβάλεις , οικογένειες, υπολήψεις, προσωπικότητες, ολόκληρα σόγια είναι κάτι το λιγότερο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ που χαρακτηρίζει αυτούς που τα κάνουν και αυτούς που τα ανέχονται. Και είχαμε τέτοια περιστατικά παλαιότερα που ΔΕΝ καταδικάστηκαν δημόσια απο τις ομάδες τους.
Έτσι για να τα λέμε όλα…........... και όπως είναι.


Για να γίνει ένα καλό και αθλητικό παιχνίδι όπως είναι φυσικό και λογικό βοήθησαν και οι δυο πλευρές. Εμείς από την πλευρά μας ξέρουμε τι κάναμε. 
Έτσι θέλουμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια τους παράγοντες του Μεσολόγγι 2008 που πριν το παιχνίδι στους «επιρρεπείς» ποδοσφαιριστές πρότρεπαν να είναι σωστοί στην συμπεριφορά τους. Επίσης σε κάποιους που όταν τα πράγματα πήγαν να ξεφύγουν με αντίπαλο ποδοσφαιριστή όταν έγινε αλλαγή πήγαν αμέσως από την κερκίδα στον χώρο τον αποδυτηρίων και τον απομάκρυναν. Κι φυσικά στους «αντίπαλους» μόνο στον αγωνιστικό χώρο ποδοσφαιριστές που έδειξαν ότι όταν θέλουμε όλοι αποφεύγονται καταστάσεις που είναι δυσάρεστες για όλους μας.Μπράβο σε όλους.


Στο συντοπίτη και φιλικό σωματείο Μεσολόγγι 2008 ευχόμαστε την απευθείας άνοδο στην Α2 κατηγορία ΕΠΣΝΑ. Αν εν’ τέλει αυτό δεν γίνει δυνατό είμαστε σίγουροι ότι στην διαδικασία των μπαράζ αυτό θα γίνει πραγματικότητα μια και υλικό του είναι ανώτερης κατηγορίας. 





Μετά από παράκληση των φίλων μας και των ποδοσφαιριστών μας θα γίνει προσπάθεια να ανέβουν τις επόμενες μέρες στο site φάσεις και φωτογραφίες από το παιχνίδι αφού πρώτα βρούμε συνεννοηθούμε με τον ιδιοκτήτη του βίντεο.




Μίνι παράδοση πάει να  δημιουργηθεί στις αναμετρήσεις του Αστέρα με το Μεσολόγγι 2008. Πέρυσι και φέτος  σε τέσσερις αναμετρήσεις το σκορ είναι 3-1 στις νίκες υπέρ του Αστέρα. Οι δυο μάλιστα  εκτός έδρας και ευρείας νίκης 1-4 ( με Μαντέλο)  και 2-4 ( με Ευθυμίου) ενώ η άλλη εντός 2-0 (με Μαντέλο).




Είναι απορροίας άξιο και γίνετε και σχετική συζήτηση πως κάποιοι ποδοσφαιριστές του Αστέρα καταφέρνουν χρόνο με τον χρόνο να γίνονται καλύτεροι.
Εδώ ίσως ταιριάζει και η φράση  «σαν το παλιό καλό κρασί »
Ποιοι να είναι άραγε;;;

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΙΡΕ ΚΑΙΣΑΡΑ ΟΙ ΜΕΛΟΘΑΝΑΤΟΙ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ...................

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΙΡΕ JON ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΜΕ ΤΕΤΡΑΚΙΣ GOAL

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΙΡΕ JON ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΜΕ ΠΕΝΤΑΚΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Αν παίρνεις ληγμένα τελικά παθαίνεις το λιγότερο μαλάκυνση. ΠΧ σου φταίνε άλλοι διαιτητές , σου φταίει η ένωση που έβαλε αυτούς τους διαιτητές, άλλοι παίζουν για άλλους, σου φταίνε γυναίκες φίλαθλοι, μπορεί να φταίει ο Λόρδος Βύρων, ο Καραϊσκάκης, ο ούριος άνεμος , ο Βερελής, ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης και οι Αμερικανοί και τελικά καταντάς ΓΕΛΟΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΚΕΦΑΛΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ;;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ JON:
Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε
και μου θυμίζουνε τα περασμένα
Χαρές που φύγανε και δεν γυρίζουνε
και τα όνειρά μου πού'ναι χαμένα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΓΕ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΘΥΜΙΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ-ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ. ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΦΕΤΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΑΞΕΙ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ ΓΙΝΑΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ. Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΑΤΗΡΗΤΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΓΟΥΛΗ ΗΤΑΝ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥΣ