Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΣ 1-0 ή Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ
Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών το Σαββάτο το απόγευμα στο Ενωσιακό γήπεδο από την ομάδα του Αστέρα, σε ένα ματς που παιζόταν ολόκληρη η φετινή δύσκολη χρονιά. Το μάτς κρίθηκε στο 34' όταν ο Νίκος Σταμάτης μετά από πάσα του Ηλία Καλύβα, βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή, όπου ο Δ.Σαλαγιάννης τον μάρκαρε αντικανονικά βρίσκοντας τα πόδια του αντί για τη μπάλλα και ο διαιτητής έδειξε πολύ σωστά το σημείο του πέναλτυ. Την εκτέλεση ανάλαβε ο ίδιος ο Ν.Σταμάτης και διαμόρφωσε το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ. Η ομάδα της Πενταλόφου απείλησε την ομάδα μας μόνο στην έναρξη του αγώνα όταν δύο φορές (στο 2' και στο 4') βρέθηκε σε καλή θέση για γκολ. Στα υπόλοιπα 85 λεπτά η υπεροχή του Αστέρα ήταν καθολική με πάρα πολλές χαμένες ευκαιρίες από τους επιθετικούς και τους μέσους της ομάδας. Ιδιαίτερα στο β' ημίχρονο η κάθε επίθεση του Αστέρα ήταν και μια χαμένη ευκαιρία αφού η άμυνα της Πενταλόφου απλά ....δεν υπήρχε.
Το μόνο που μπορούμε να κρατήσουμε από μια τέτοια εμφάνιση είναι οι τρεις  βαθμοί και η μαθηματική σωτηρία της ομάδος μας. Η απόδοση όμως θα πρέπει να προβληματίσει πολύ τους υπευθύνους της ομάδας (προπονητή και διοίκηση) για το μελλον αφού είναι προφανές πως υπάρχουν από την αρχή της χρονιάς συγκεκριμένα προβλήματα που έχουν να κάνουν τόσο με το ρόστερ όσο και με κάποιες συμπεριφορές, αγωνιστικές και μη. Το ευχάριστο τέλος είναι ότι ο Αστέρας έχει την τύχη στα χέρια του και θα παίξει τα εναπομείναντα δύο παιχνίδια (με Δόξα Αιτωλικού και Αχελώο Αγγελοκάστρου) χωρίς άγχος με σκοπό να πλασσαρειστεί σε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση στην τελική βαθμολογία.
Στους διακριθέντες από πλευράς Αστέρα πρέπει να συμπεριλάβουμε τον Βασίλη Τσιγαρίδα, Γιάννη Καρέτσο και Άγγελο Καγιά.
Τέλος πρέπει να τονιστεί ότι η απώλεια του Δημ.Ευθυμίου σαν παίχτη της ομάδας από τα Χριστούγεννα και μετά, ίσως στοίχησε και στοιχίζει αγωνιστικά στην ομάδα. Και αυτό φάνηκε ιδιαίτερα στο προηγούμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟ Καλυβίων (που έπαιξε) σε σχέση με το σαββατιάτικο παιχνίδι (που δεν έπαιξε). Δυστυχώς, φέτος ο Αστέρας δεν έχει την πολυτέλεια να κάθονται τέτοιοι παίχτες στον πάγκο.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Τσαπόκου, Η.Καλύβας, Καγιάς, Καρέτσος, Τσιγαρίδας, Γαντζούδης, Φούντας, Δελής, Π.Καλύβας (Αντωνίου), Ν.Σταμάτης, Μαλδαβίνας (45' Καρακώστας)

1. ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ      40
..................................................................................................
2. ΑΕ ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑΣ                  30
....................................................................................................
3. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008                            28

4. ΔΟΞΑ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ                         24

5. ΑΟ ΑΝΩ ΚΕΡΑΣΟΒΟΥ                   23

6. ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ             19


7. ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ                            17

8. ΑΕ ΟΙΝΙΑΔΩΝ                                 16
.................................................................................................
9. ΛΥΣΙΜΑΧΟΣ                                   13

10. ΑΟ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ                      11